Deze boeren gaan 17 hectare natuur bij het Boetelerveld beheren. Van links naar rechts: Peter Besten, Terry Heuven, André Nij Bijvank en Mike Wallink met dochter Elva Wallink.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze boeren gaan 17 hectare natuur bij het Boetelerveld beheren. Van links naar rechts: Peter Besten, Terry Heuven, André Nij Bijvank en Mike Wallink met dochter Elva Wallink. © Ruben Meijerink

Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boetelerveld

Aan de rand van het Boetelerveld in Mariënheem zorgen vier boerenbedrijven voor een unicum in Overijssel. De families Besten, Heuven, Nij Bijvank en Wallink hebben samen met de provincie hun handtekening gezet onder een intentieverklaring waarmee zij het beheer van een stuk natuur ten noorden van het Boetelerveld in handen krijgen en de komende jaren gaan beheren. ,,Van deze verbinding met de natuur kunnen wij boeren leren’’, zegt Peter Besten.

  1. Songfestival maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’
    MET VIDEO
    5

    Songfesti­val maakt tongen los: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’

    S10 staat zaterdagavond in de finale van het Songfestival. Maakt de Nederlandse inzending kans op de eerste plek, of staat op voorhand al vast dat Oekraïne wint? De Stentor-verslaggever Jeroen Pol vraagt het mensen op straat: ‘Als ze maar niet partijdig zijn en dat Oekraïne wint’, maar ook: ‘Ik zou het toejuichen wanneer Oekraïne wint. Ze verdienen daar alle steun die mogelijk is’.

Salland