Een deel van het gevaarte op de rotonde in Raalte is inmiddels afgebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het gevaarte op de rotonde in Raalte is inmiddels afgebroken. © Ronald Hissink

Sallandse gemeenten gaan ruimhartig om met boerenprotestacties, maar soms wordt er tóch ingegrepen

De Sallandse gemeenten gaan ruimhartig om met de boerenprotestactie waarbij omgekeerde Nederlandse vlaggen aan onder meer lantaarnpalen en verkeersborden worden gehangen. Zowel de gemeente Olst-Wijhe als Raalte laat de vlaggen voorlopig hangen. Een groot kunstwerk op de rotonde bij de entree van Raalte wordt wel verwijderd door de provincie Overijssel. 

3 reacties

 • Evert Jan Geerdes

  2 maanden geleden
  In de plattelandsgebieden is veel support voor boeren. Alleen ook onbegrip voor de stikstofmaatregelen en worden onterechte vergelijkingen getrokken met b.v. de deelstaat NRW waar de normen hoger liggen. De Duitse deelstaat is in landoppervlakte en inwoners even groot als Nederland. Het verschil is dat hun omvang van landbouw en export veel kleiner en minder intensief dus ook hun stikstofdepositie ook. De oplossing moet v.d. boeren zelf komen als ooit de ruilverkaveling met grondbank.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  "Wij verwachten dat onze boeren verstandig zijn en uit respect...." haha laat me niet lachen. Boeren die verstandig zijn, en ook nog ergens respect voor hebben? Gemeente moet gewoon doen waar ze voor is: openbare ruimte netjes en veilig houden. De openbre ruimte is net zo goed van de inwoners die het niet of helemaal niet met die acties eens zijn. De gemeente kiest door niet op te ruimen partij voor een kleine geweldadige groep. Heeft na weken niks meer met demonstreren te maken.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Kijkend naar het asielzoekerbeleid en nu het stikstof wordt de kloof tussen gemeenten en regering steeds groter..
 1. Ondanks duizenden stemmen géén pijs voor Heinose Treurbeuk in bomenverkiezing: ‘Had dit echt niet verwacht’
  PREMIUM

  Ondanks duizenden stemmen géén pijs voor Heinose Treurbeuk in bomenver­kie­zing: ‘Had dit echt niet verwacht’

  Er lag levenslang gratis onderhoud in het verschiet voor een iconische megaboom in het hartje van Heino. Kees Hulst droeg, samen met Flip Jonkman, de boom aan voor de ‘Nationale bomen top 50'. Aan publieksstemmen geen gebrek: de boom werd derde. Maar de vakjury is het daar niet mee eens en dus valt de Treurbeuk buiten de boot. ,,Ik had dit helemaal niet verwacht.”