Volledig scherm
PREMIUM
Rock Kemper zet zich als vrijwilliger onder meer in voor de voetbalvereniging in zijn woonplaats Heeten. © FOTO HISSINK

‘Sallandse Kei’ Rick (25) uit Heeten geniet van vrijwilligerswerk

De 25-jarige Rick Kemper uit Heeten mag zich de ‘Sallandse Kei 2019’ noemen. Hij dankt deze nieuwe eretitel, een initiatief van Rotary Raalte e.o., aan zijn enthousiaste, vrijwillige inzet voor de Heetense voetbalvereniging,  de carnavalsvereniging en Stichting Jeu de Pool. De jury noemt Rick ‘een voorbeeld voor de jeugd’. De prijs bestaat uit een glasobject en een cheque van 500 euro.

,,Het geld gaat naar de carnaval. De raad van elf van Sallands Zotten heeft nieuwe kostuums nodig, dus deze 500 euro komt goed van pas”, zegt Kemper, die in de raad zit. Vanuit deze rol bezoekt hij tijdens het zottenfeest ouderen en eenzame mensen in zijn woonplaats. Verder is hij betrokken bij de organisatie van het kindercarnaval en het paasvuur(feest). 

  1. Mylene begint 77ste kapperszaak in gemeente Raalte, terwijl kappersbranche maatregelen wil
    PREMIUM

    Mylene begint 77ste kappers­zaak in gemeente Raalte, terwijl kappers­bran­che maatrege­len wil

    Een huiskapper hier, een kapsalon daar. Kappers met hun eigen zaak schieten al jaren als paddenstoelen uit de grond in de gemeente Raalte. Dat eist nu z’n tol, volgens de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO). Met 77 kapperszaken in de gemeente is er een overaanbod van bijna 30 procent. Hoe is dit ontstaan en waarom zou je met een moordende concurrentie nog een kapperszaak beginnen in Raalte?

Salland