Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

The Legends of the Epic is een erelijst waar mountainbikers terecht kunnen komen als zij drie loodzware mountainbikewedstrijden in één jaar afleggen. De Swiss Epic is een van die drie. Slechts tien mountainbikers wereldwijd mogen zich een ‘legende’ noemen. Het Sallandse duo voltooide in maart al de Cape Epic in Zuid-Afrika. Nu de wedstrijd in Zwitserland ook afgevinkt is, komt het einddoel in zicht: in november het kunststukje voltooien in Nieuw-Zeeland door de Pioneer te overwinnen. Maar nu puft het duo eerst uit.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

Salland