Volledig scherm
Prefab woningen van Slokker in aanbouw in Ermelo, vorig jaar. © Ruben Schipper

SallandWonen: toch niet met prefab-bouwer Slokker in zee

SallandWonen laat toch geen twintig prefabwoningen van Slokker Innovate BV uit Zeewolde bouwen. De corporatie gaat met een andere bouwer in zee, na alle berichten over de gebreken aan Spaarhuis-prefabwoningen van het Flevolandse bouwbedrijf. 

Dat heeft SallandWonen in een persbericht bekendgemaakt.  De corporatie tekende begin dit jaar een intentieovereenkomst met prefab-bouwer Slokker voor de bouw van woningen in Heeten, Broekland, Raalte en Olst.  SallandWonen stelt dat de intentieovereenkomst ‘in goed overleg tussen partijen’ is ontbonden. Slokker Innovate heeft volgens de corporatie aangegeven zich te willen richten op de huidige projecten in uitvoering en daarnaast op de afhandeling van openstaande punten bij eerder opgeleverde projecten. 

Ontevreden

Die openstaande punten betreffen bouwprojecten in Apeldoorn, Ede, Culemborg en Zeewolde. Onderzoek van de Stentor in maart wees uit dat  vele tientallen kopers van prefab-woningen in die plaatsen zeer ontevreden zijn over de kwaliteit van de koopwoningen. Ongelijke vloeren, grote scheuren in muren en plafonds, scheve kozijnen, lekkages en tochtklachten zijn de belangrijkste klachten over de snel te bouwen huizen. Het Zeewolder bedrijf is nu bezig om alle klachten te inventariseren en bekijkt of en zo ja hoe de problemen op te lossen zijn. 

Geloof

SallandWonen neemt met dit besluit geen afstand van het prefab-concept stelt directeur-Bestuurder Marijke Kool: ,,Wij geloven nog steeds in industriële- of prefab-bouw. Mogelijk gaan we in de nabije toekomst opnieuw een uitvraag doen naar industrieel gebouwde woningen.” SallandWonen gaat nu met aannemersbedrijf Valk uit Daarle in zee. Valk bouwt de ‘Buitengewoonthuiswoning’, een compacte grondgebonden woning, die geschikt is voor één- en tweepersoonshuishoudens met of zonder een beperkte zorgvraag. De verwachte oplevering van de woningen is het eerste half jaar van 2020.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland