Leerlingen van basisschool De Klimboom leren hoe ze de gevaren van grote landbouwvoertuigen kunnen ontwijken.
Volledig scherm
Leerlingen van basisschool De Klimboom leren hoe ze de gevaren van grote landbouwvoertuigen kunnen ontwijken. © Gemeente Olst-Wijhe

Scholieren Boskamp leren gevaren grote landbouwvoertuigen te ontwijken

Wat zijn de gevaren van landbouwvoertuigen en hoe kun je een ongeluk voorkomen? Dat hebben 27 leerlingen van basisschool De Klimboom uit Boskamp vanmorgen geleerd.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Nu ‘corona-terrassen’ in Raalte definitief verdwijnen wordt het hele terrasbeleid onder de loep genomen
  PREMIUM

  Nu ‘corona-terrassen’ in Raalte definitief verdwijnen wordt het hele terrasbe­leid onder de loep genomen

  Knus tegen elkaar aan zitten op het terras kan weer beginnen. In ieder geval wat betreft de ruimte die terrassen extra kregen om te voldoen aan de coronamaatregelen. De horecagelegenheden gaan weer terug naar de oude terrasindeling nu alle maatregelen zijn afgeschaft. Ook moeten de horecazaken binnenkort weer belasting betalen over de plekken die zij in de openbare ruimte innemen.

Salland