Volledig scherm
PREMIUM
Sven, Koen en Stan hopen dat hun school niet dichtgaat. De St. Aloysiusschool in Boskamp vierde twee jaar geleden nog het honderdjarig bestaan. © Liselotte Kolthof

Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Woordvoerder is Jeroen Jansen (47): ,,Natuurlijk staat de gezondheid voorop, maar we willen als ouders een beter inzicht in eventuele alternatieven voor sluiting van de school. We gaan daarom een werkgroepje vormen en het bestuur vragen welke alternatieven zijn onderzocht. Wellicht gaan we een externe partij vragen of er alternatieven zijn en wat die grofweg kosten.” Jansen heeft twee dochters van elf en negen en een zoontje van zeven op de school zitten. ,,We wonen op vierhonderd meter afstand. Het is een leuke, kleine en fijne school met veel aandacht voor de kinderen.” 

Salland