SallandWonen verhoogt de huur van haar woningen dit jaar met gemiddeld 2,6 procent. De maximale verhoging is 3,6 procent.
Volledig scherm
PREMIUM
SallandWonen verhoogt de huur van haar woningen dit jaar met gemiddeld 2,6 procent. De maximale verhoging is 3,6 procent. © ANP XTRA

SP voerde vergeefs actie tegen huurverhoging: ‘Waar is Huurdersvereniging Salland?’

Deze maand is de huur omhoog gegaan bij mensen die een woning huren van SallandWonen. SP Raalte en Olst-Wijhe roept al maanden dat de huren in dit coronajaar bevroren moeten worden. De partij vraagt zich bovendien af waar de Huurdersvereniging Salland is, om voor haar leden op te komen. ,,Laten we samen een vuist maken”, aldus Lenka Pitrmanova van de SP.

 1. Binnenbaden Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproepkrachten
  PREMIUM

  Binnenba­den Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproep­krach­ten

  In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar mogelijk. Vrij recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in de buitenlucht aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Deventer en Raalte lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.
 2. Duizenden euro's compensatie voor omwonenden giftig Olasfa-terrein Olst, maar dossier nog niet gesloten
  PREMIUM

  Duizenden euro's compensa­tie voor omwonenden giftig Olas­fa-ter­rein Olst, maar dossier nog niet gesloten

  Meer dan dertig huishoudens rond het voormalige terrein van de Olster Asfalt Fabriek (Olasfa) in Olst krijgen wederom een compensatie van de provincie Overijssel. Door de jarenlange sanering van het giftige terrein en de vertraging die het met zich meebracht, ontvangen omwonenden maximaal 3.000 euro compensatie voor het verminderde woongenot van de afgelopen jaren. Maar daarmee is het Olasfa-dossier nog lang niet gesloten. Een bezwaar van de omwonenden over de ontwikkelingen op het terrein loopt nog steeds.
 1. Protest Motorrijders Deventer: 'We worden gediscrimineerd'
  Play

  Protest Motorrij­ders Deventer: 'We worden gediscrimi­neerd'

 2. Samenvatting | FC Emmen - FC Groningen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Robben belangrijk bij zege Groningen op Emmen

  15:04

Salland