Volledig scherm
Een van de bassins in het nieuwe Tijenraan in Raalte. © Gosse Hiemstra

Sportbedrijf Raalte zit met verlies van ruim ton

Sportbedrijf Raalte heeft door de verhuizing naar het hagelnieuwe sportcentrum Tijenraan en de drie weken sluiting aanzienlijk verlies geleden. De sportkoepel heeft berekend dat ze daardoor 105.000 euro minder in kas heeft. Vooral door inkomstenderving en het extra inzetten van personeel zag het platform geld wegglippen.

De hoogte van de schadepost voor Sportbedrijf Raalte, dat Tijenraan van de gemeente huurt, is opgenomen in de zogeheten zomernota van Raalte. Daarin is weergegeven hoe plannen uit de gemeentelijke begroting hebben uitgepakt in de praktijk. Het eerste half jaar viel voor Raalte een miljoen euro voordeliger uit dan gedacht.

Snijwonden

De drie weken sluiting van Tijenraan waren onder meer het gevolg van tekortkomingen die in de zwembaden van het nieuwe sportcentrum zijn geconstateerd. Zo kwamen zwemmers met snijwonden uit het water, kwam een meisje met haar haar vast te zitten in een opening van een whirlpool. Het zwemgedeelte  - met drie bassins - was dit voorjaar twee weken gesloten om de problemen op te lossen.

Salland