Archiefbeeld / Midden op het terrein het gekleurde springkussen waar het om gaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld / Midden op het terrein het gekleurde springkussen waar het om gaat. © FOTO HISSINK

Springkussen van Flierefluiter Raalte moet plat na klacht buurman: gemeente sommeert ‘bouwwerk’ weg te halen

Een tegenvaller voor speelparadijs De Flierefluiter in Raalte. Een luchtkussen dat er sinds het voorjaar ligt mag niet meer gebruikt worden. Dat besluit de gemeente Raalte na een klacht van buurtbewoners. De gemeente legt eigenaar Erwin Pronk een ‘boete’ op als hij het springkussen niet weghaalt. Reden: het is een ‘bouwwerk’ zonder juiste vergunning. 

13 reacties

 • Paula Netjes

  2 weken geleden
  Wat machtig kinderachtig!!!
 • willem eriks

  2 weken geleden
  ik vermoed dat die buurman zelf ambtenaar is of is geweest anders ben je niet zo'n azijnzeiker.
 • Sieger Zuiderveld

  2 weken geleden
  Als meneer Pronk de procedures had gevolgd en gewoon had gewacht tot de bestemmingsplanwijziging erdoor was, was er niks aan de hand geweest. Tuurlijk ligt de sympathie bij de kinderen die gebruik maken van dat kussen, maar net als iedere gewone burger heeft meneer Pronk de juiste vergunningen nodig. Ik snap de reacties over azijn zeikende buren dan ook niet. Die procedures bestaan juist om burgers te beschermen. Als je dat niet snapt, heb je een gaatje in je hoofd.
 • A.J.W. Bos

  2 weken geleden
  Wie was er eerder de flierefluiter of de klagers
 • Chris Kruiper

  2 weken geleden
  Ik merk dat velen de historie niet kennen van de Flierefluiter. Die heeft al een lange historie van illegale bouwwerken en een hoop gedoog. Wat begonnen is als iets heel kleins, is inmiddels heel groot geworden en dijt steeds uit. Voor omwonenden is er in de afgelopen 10-15 jaar veel verandert. Zorg gewoon dat dit netjes met vergunningen en inspraak wordt geregeld.
 1. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
  CHECK JOUW GEMEENTE

  KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.

Salland