Steenmarter kwelt Boskamp, roofdiertjes jagen autobezitters in dorp op kosten

videoAutobezitters op de Boskamp worden steeds vaker geplaagd door steenmarters. De roofdieren nestelen zich onder motorkappen en knagen daar kabels en isolatiemateriaal kapot. ,,Het is hier in het dorp echt een groot probleem en de laatste tijd wordt het steeds extremer”, zegt Erwin Albers, eigenaar van Autobedrijf Boskamp.

 1. Opluchting bij jubileumeditie motorrace op legendarische Luttenbergring: 'Had geen twee weken later moeten zijn’
  PREMIUM
  VIDEO

  Opluchting bij jubileume­di­tie motorrace op legendari­sche Luttenberg­ring: 'Had geen twee weken later moeten zijn’

  Vijftig jaar na de eerste race op de Luttenbergring klonk zaterdag weer het geluid van racende motoren rond het Sallandse dorp. Het zijn niet meer de wereldtoppers die over het stratencircuit bij Luttenberg razen, maar voor liefhebbers van gemotoriseerde tweewielers was het toch volop genieten. Dat het überhaupt door kon gaan, was al een overwinning voor de organisatie.
 2. Vooral Zwolle, maar ook binnensteden Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’
  PREMIUM

  Vooral Zwolle, maar ook binnenste­den Apeldoorn en Harderwijk voelen corona, kleinere plaatsen doen het juist goed. ‘Crisis pakt niet voor iedereen slecht uit’

  Minder bezoekers, lagere omzet en meer leegstand. Zwolle werd woensdag in één adem genoemd met binnensteden Arnhem, Den Bosch, Enschede of Maastricht. Nu niet positief, maar als één van de tien (binnen)steden waar de gevolgen van corona het grootst zijn. Epe, Ommen en Lochem scoren in het onderzoek juist goed. ,,Kleinere plaatsen voelen het gemis van toeristen en andere bezoekers van buiten veel minder.”

Salland