Gerard Westenenk zet volgende week een antieke melkmachine in zijn weiland om het stöppelhaene-gevoel een beetje over te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Westenenk zet volgende week een antieke melkmachine in zijn weiland om het stöppelhaene-gevoel een beetje over te brengen. © Bert Kamp

Stilstaande ‘optocht’ om toch nog een beetje het Stöppelhaene-gevoel te krijgen

Voor veel Raaltenaren is het onmogelijk om het einde van de zomer te laten passeren zonder Stöppelhaene, een van de grootste oogstfeesten van het jaar in de regio. Omdat de feestweek vanwege corona toch echt niet op de gebruikelijke manier door kan gaan, houdt buurtschap de Raarhoek een ‘stilstaande optocht’. 

 1. 
Wethouder over dode weg in Wesepe: ‘Ik ga niet naar de provincie voor een zak geld, gedane zaken nemen geen keer’
  PREMIUM

  Wethouder over dode weg in Wesepe: ‘Ik ga niet naar de provincie voor een zak geld, gedane zaken nemen geen keer’

  Wethouder Marcel Blind van de gemeente Olst-Wijhe is niet van plan om bij de provincie Overijssel aan te kloppen om de doodlopende N348 in Wesepe aan te pakken. Volgens hem is het te lang geleden om daar nog op terug te komen: ,,We praten over besluitvorming van 20 jaar en langer geleden. Leefbaarheid stond toen niet hoog op de agenda. Nu zou daar meer ruimte voor zijn.”
  Olst
 2. Berkum overtuigend naar bekerfinale, doek valt voor SVI, asv Dronten doet goede zaken en Batavia’90 kan titel ruiken

  Berkum overtui­gend naar bekerfina­le, doek valt voor SVI, asv Dronten doet goede zaken en Batavia’90 kan titel ruiken

  Het seizoen van Berkum krijgt mogelijk een heel fraai slot, want de Zwollenaren plaatsten zich ten koste van csv Apeldoorn voor de finale van de districtsbeker. Asv Dronten mag na de zege bij WHC eveneens nog hopen op een prijs, terwijl Dieze West een titel kan vergeten. Batavia’90 zette een volgende stap richting het kampioenschap. Voor SVI is het doek definitief gevallen.