Het oogstcorso, een van de hoogtepunten van het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene in Raalte, trekt altijd dikke rijen publiek (archieffoto). Dit onderdeel van de Stöppelhaene gaat in 2021 definitief niet door.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oogstcorso, een van de hoogtepunten van het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene in Raalte, trekt altijd dikke rijen publiek (archieffoto). Dit onderdeel van de Stöppelhaene gaat in 2021 definitief niet door. © Sacha Wunderink

Stöppelhaene Raalte zoekt naar mogelijkheden: ‘Een Oogstcorso kunnen we wel vergeten dit jaar’

updateEen Oogstcorso zit er dit jaar niet in bij de Stöppelhaene in Raalte. Dat zegt voorzitter Paul Wittenhorst van het jaarlijkse Sallandse oogstfeest in de laatste week van augustus. De kern van het feest kan dit jaar dus niet doorgaan. ,,Maar we willen heel graag dat er nog iets met de Stöppelhaene gebeurt, dat we in ieder geval iets kunnen doen.’’

 1. Cultuursector in Raalte krijgt duizenden euro's compensatie: ‘Hiermee komen we mooi op ‘nul’ uit’
  PREMIUM

  Cultuursec­tor in Raalte krijgt duizenden euro's compensa­tie: ‘Hiermee komen we mooi op ‘nul’ uit’

  Acht organisaties in de cultuursector in Raalte krijgen een financiële injectie om de klappen van de coronacrisis op te vangen. De gemeente Raalte kreeg ruim 220.000 euro aan compensatiegelden vanuit het Rijk om financiële ondersteuning te bieden aan de culturele instellingen en verenigingen die het nodig hebben. Ongeveer 180.000 euro daarvan gaat naar acht organisaties.
 2. Ribs & Blues in Raalte op losse schroeven, besluit over Stöppelhaene volgt in maart
  PREMIUM

  Ribs & Blues in Raalte op losse schroeven, besluit over Stöppelhae­ne volgt in maart

  Het is hoogst onzeker of het grootste gratis bluesfestival van Nederland, Ribs & Blues in Raalte, doorgaat dit jaar. De organisatie verwacht geen honderd procent garantie te kunnen geven voor de veiligheid en gezondheid tijdens het evenement dat eind mei gepland staat. De Stöppelhaene vindt eind augustus plaats en de organisatie beslist mede daarom later over het al dan niet doorgaan van het Sallands Oogstfeest.
 3. Bestuur Stöppelhaene wikt en weegt en stelt keiharde deadline voor zichzelf: ‘De tijd begint te dringen’
  PREMIUM

  Bestuur Stöppelhae­ne wikt en weegt en stelt keiharde deadline voor zichzelf: ‘De tijd begint te dringen’

  Organisatoren van een van de grootste evenementen uit de regio, Stöppelhaene in Raalte, hebben nog geen definitieve knoop doorgehakt over de doorgang van het feest. De mensen achter het Raalter evenement, dat jaarlijks zo’n honderdduizend bezoekers trekt, proberen de beslissing zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven, in de hoop dat er meer mogelijkheden zijn voor het evenement eind augustus.
 4. Stöppelhaene-fanaat Sven (11) uit Raalte bouwt feestterrein na met Lego: ‘Was er een week mee bezig!’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Stöppelhae­ne-fa­naat Sven (11) uit Raalte bouwt feestter­rein na met Lego: ‘Was er een week mee bezig!’

  Elk jaar kijkt Raaltenaar Sven Hulleman (11) halsreikend uit naar hét dorpsfeest: Stöppelhaene. Geen minuut wil hij van het evenement missen. Het coronavirus zette een streep door de editie van 2020. Toch gaat Stöppelhaene ook dit jaar niet aan Sven voorbij: met zijn Legocreatie haalde de Raaltenaar het complete feest gewoon in huis. Zijn video werd door tientallen dorpsgenoten gedeeld op Facebook.

Salland