Volledig scherm
Een woningbouwproject in Olst. Foto ter illustratie. © Archieffoto Gerard Vrakking

‘Strijd’ om bouwkavels in Olst en Wijhe begonnen

De twee informatiebijeenkomsten over woningbouwkavels in de projecten Zonnekamp Oost in Olst en Noorder Koeslag in Wijhe hebben deze week ‘een kleine vijftien’ respectievelijk ‘een kleine twintig’ belangstellenden getrokken, aldus een gemeentewoordvoerder. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 27 september inschrijven als gegadigde voor een van de kavels.  

Op Zonnekamp Oost geeft de gemeente zes nieuwe bouwkavels uit. Hier kunnen straks drie twee-onder-een-kapwoningen verrijzen. Daarnaast zijn er nog enkele kavels beschikbaar die dateren van de vorige kaveluitgifte. Dit betreft kavels voor vrijstaande woningen. 

Op Noorder Koeslag gaat het om tien kavels, vier zijn bestemd voor vrijstaande woningen. Op de andere kavels is de bouw voorzien van drie twee-onder-eenkapwoningen. Uit de vorige kaveluitgifte voor Noorder Koeslag zijn ook nog enkele kavels beschikbaar. 

Loting

Als de inschrijfdatum is verstreken, worden de bouwkavels in de twee projecten verloot. Kavels die daarna nog overblijven, belanden in de ‘kavelwinkel’. Hier geldt het principe: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. ,,We merken dat de kavels in de kavelwinkel mooi doordruppelen in de verkoop. Er is nog altijd veel beweging en we zijn tevreden met hoe de kavelverkoop verloopt”, zegt de gemeentewoordvoerder.

Salland