Het nieuwbouwhuis aan de Wijhendaalseweg (links) staat te dicht bij het huis rechts, zegt de zoon van de bewoner van dat huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwhuis aan de Wijhendaalseweg (links) staat te dicht bij het huis rechts, zegt de zoon van de bewoner van dat huis. © Paul Nolens

Strijd om huis in Wijhe dat 30 centimeter te dicht bij erfgrens staat duurt voort: bewoners hangt boete boven het hoofd

Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe staat op nummer 3b een nieuw huis. Het huis staat volgens de buurvrouw 30 centimeter te dicht op de erfgrens. De gemeente Olst-Wijhe erkent dat dit het geval is. ‘Onder bepaalde voorwaarden’ wil de gemeente alsnog een vergunning verlenen. Maar daar werken de bewoners van het nieuwbouwhuis niet aan mee. Nu hangt ze een dwangsom van 500 euro per week boven het hoofd.

 1. Buurtbussen in Oost-Nederland blijven voorlopig toch binnen: lockdown gooit roet in het eten
  PREMIUM

  Buurtbus­sen in Oost-Nederland blijven voorlopig toch binnen: lockdown gooit roet in het eten

  Geen ‘busje komt zo’, maar busje komt later. De buurtbussen van Keolis blijven voorlopig in de garage staan. Waar het gros van de busjes vanaf 4 januari weer zou rijden, geeft de lockdown en een eventuele verlenging daarvan problemen. Een ritje van een klein dorp naar een grote stad zit er dus voorlopig niet in. Vervoerder Keolis kan voorlopig niet zeggen wanneer de bussen wél gaan rijden.
 2. Apothekers in Salland en Vechtdal: ‘Zakjes om milieu voor medicijnvervuiling te behoeden’
  PREMIUM

  Apothekers in Salland en Vechtdal: ‘Zakjes om milieu voor medicijn­ver­vui­ling te behoeden’

  Veel medicijnresten belanden via het riool in het oppervlaktewater. Dit heeft grote gevolgen voor alles wat in het water leeft. Bovendien bemoeilijken deze restanten de bereiding van schoon drinkwater. Ongebruikte medicijnen terugbrengen naar de apotheek is een belangrijke stap om dit probleem te tackelen. Apotheken van Salland en Vechtdal ontwikkelden hiervoor speciale zakjes om mensen bewust te maken.
 1. Toeslagendrama: wat ging er precies mis?
  Play

  Toeslagen­dra­ma: wat ging er precies mis?

 2. Sneeuw! Het is een beetje wit in Kampen
  Play

  Sneeuw! Het is een beetje wit in Kampen

Salland