Strijd van Salland brengt ruim 105.000 euro op voor onderzoek naar hersentumoren

VIDEODe vierde editie van de Strijd van Salland tegen Kanker heeft 105.289 euro opgebracht.  De eindopbrengst is vanmiddag bij Buuffie’s Proeflokaal in Heino bekendgemaakt op de slotdag van de Pompdagen. Zes zeer bij de actie betrokken deelnemers (allen hebben een hersentumor) waren aanwezig om de cijfers van het totaalbedrag om te draaien. Ze zijn afkomstig uit Heino, Nieuwleusen en Dalfsen.

De actieopbrengst komt volledig ten goede aan onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren. Dit gebeurt in het Erasmus MC in Rotterdam onder leiding van dr. Martin van de Bent. Ruim 900 deelnemers,  waaronder een team van het Erasmus MC, deden op 23 juni in Heino mee aan de Strijd van Salland  Deelnemers konden kiezen uit de onderdelen wandelen, hardlopen, steppen, toerfietsen, wielrennen, mountainbiken en paardrijden en zich laten sponsoren.  

Voor de bekendmaking van het actieresultaat speelde Hendrik Jan Bökkers samen met Martien Lindeboom uit Heino op accordeon het nummer ‘Doodse Stilte’.  Lindeboom is de vader van hersentumorpatiënte Sharon Lindeboom waarover in 2013 een indrukwekkend verhaal in de Stentor  verscheen.  

Volledig scherm
Dick Lindeboom, hersentumorpatiënt uit Dalfsen, bedankt de organisatie van de Strijd van Salland. © Karin de Graaff

Strijd van Salland tegen Kanker is een actie met als doel donaties te werven voor meer wetenschappelijk onderzoek naar hersenkanker. Op 23 juni werd al duidelijk dat de opbrengst dit jaar zeer hoog zou uitvallen: toen was de tussenstand 92.855 euro .De eerste editie in 2016 leverde 38.147 euro op, editie twee in 2017 was goed voor 37.494 euro en vorig jaar bij de derde editie was de actieopbrengst 57.909 euro. 

Volledig scherm
Hendrik Jan Bökkers op gitaar en Martien Lindeboom op accordeon vertolken het lied 'Doodse stilte’ bij Buuffie’s Proeflokaal in Heino. © Karin de Graaff
Volledig scherm
Feeststemming op het podium na de bekendmaking van de opbrengst. © Karin de Graaff
  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

Salland