Ab Visser (l) en Oscar Langeveld (r) strijden voor verkeersveiligheid in hun dorp, met name rond de Jan Hooglandstraat en de Kleistraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ab Visser (l) en Oscar Langeveld (r) strijden voor verkeersveiligheid in hun dorp, met name rond de Jan Hooglandstraat en de Kleistraat. © Gerard Vrakking

Strijd voor veiligheid in Olst. ‘Oppassen dat ik er niet te veel tijd in steek, anders heb ik thuis een probleem’

Gemeentelijke stukken uitpluizen, inspraakavonden bijwonen, bezwaarschriften opstellen. En dat allemaal op je vrije avond of zondagmiddag. Je moet er maar zin in hebben. Olstenaren Oscar Langeland en Ab Visser ‘strijden’ voor verkeersveiligheid in hun dorp en vinden dat de normaalste zaak van de wereld. ,,Mijn vrouw zegt weleens: ‘ben je weer bezig met je project?!’”

Langeland (50) en Visser (69) hebben een paar dingen gemeen: ze vinden dat Olst verkeersveilig en leefbaar moet zijn. En als ze zich ergens in vastbijten, laten ze niet meer los. De twee hebben elkaar in 2017 gevonden bij, hoe kan het ook anders, een bijeenkomst over de herinrichting van de Jan Hooglandstraat. Samen met hun plaatsgenoten Herman Meester en Joop Lubberding werden ze in De Stentor al de ‘musketiers’ genoemd. Maar als er in de openbaarheid wordt gesproken, treden Langeland en Visser naar voren. 

Salland