Deze wolf werd door een wildcamera vastgelegd naast een weiland aan de Lemelerveldseweg in Heino. Even later greep hij een schaap in een sloot naast het weiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze wolf werd door een wildcamera vastgelegd naast een weiland aan de Lemelerveldseweg in Heino. Even later greep hij een schaap in een sloot naast het weiland. © Coen Bosch

Subsidie voor bescherming tegen wolf pas als-ie zich vestigt in Overijssel: ‘Je weet niet waar de wolf nu zit’

Er komt voorlopig geen provinciale subsidie voor schapenhouders om beveiligingsmaatregelen te treffen tegen de wolf. Dat laat Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel, weten nadat Statenfracties van de VVD en SGP vragen stelden over de wolf. De afgelopen tijd werd het dier veelal gesignaleerd in de buurt van Heino en sloeg de wolf hoogstwaarschijnlijk meerdere keren toe. ,,Zolang het niet om gevestigde wolven gaat, is het niet zinvol’’, zegt hij. 

5 reacties

 • T blankhorst

  1 week geleden
  Jules Vismale U zult ongetwijfeld gelijk hebben wat die moeflons betreft, maar ik zie niet in wat de hobbyboer daar op dit moment mee opschiet.
 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  @T blankhorst, het is anders erg opvallend dat de wolven op de Veluwe zich nauwelijks meer aan tamme schapen maar aan wilde schapen, de moeflons! Als ze daar trouwens veel slimmer waren geweest dan hadden ze de moeflons ook gewoon buiten de Veluwe kunnen loslaten zodat die schapen zich verspreiden opdat ze daar niet meer over gaan zitten klagen dat wolven daarop jagen!
 • T blankhorst

  2 weken geleden
  Wat me opvalt hoe goed natuurbeheerders voor de wolf de regels in wet hebben vastgelegd. Dit gaat inde toekomst helemaal mis! Nu al worden schapenhouders aan hun lot over gelaten. Ik zie het als het zo veelste speeltje voor "natuurbeheerders" Voor die mensen die schapen voor hun hobby houden wordt voorlopig niks geregeld. Ik zou als schapenhouders wel weten. En ik ben nog wel een groot natuurliefhebber!
 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  Dan is het maar te hopen dat de wolven in Overijssel hierna uitwijken naar de Oostvaardersplassen waar genoeg herten, konikpaarden en Heckrunderen voor handen zijn om op te gaan jagen waarbij de wolven wel de oude, zwakke, zieke en gewonde exemplaren onder hen moeten doden.
 • Harmen Hoeve

  2 weken geleden
  Het is evident dat de wolf zich hier in de komende tijd ook zal gaan vestigen, dus geef subsidie aan schapenhouders die nu al preventieve beschermingsmaatregelen voor hun schapen willen nemen! Hans van der Hoeve, voorzitter Vereniging Gescheperde Schaapskudden Nederland.

Salland