De Syrische statushoudster Janda Mohammad op de trappen tussen InBeeld en het Hardenbergse gemeentehuis. Op de achtergrond Anne van den Hoek, die het '1000 kansen-project' van InBeeld in goede banen leidt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Syrische statushoudster Janda Mohammad op de trappen tussen InBeeld en het Hardenbergse gemeentehuis. Op de achtergrond Anne van den Hoek, die het '1000 kansen-project' van InBeeld in goede banen leidt. © Gerard Vrakking

Syrische statushouder Janda blij met ‘1000 kansen’ in Hardenberg: route naar studie en werk

Janda Mohammad (35) mag trots zijn op zichzelf. Na de zomer begint ze in Hardenberg aan de mbo4-opleiding sociaal werk. In Syrië was ze ict-docent, maar ze werkt liever met mensen dan met computers. In het vluchtelingenkamp in Irak bood ze al psychische hulp aan lotgenoten. Dankzij het Overijsselse project ‘1000 kansen voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt’ kan ze werken aan haar toekomst.

  1. Centraal loket verwijst asielzoekers Hardenberg naar activiteiten en vrijwilligerswerk
    PREMIUM

    Centraal loket verwijst asielzoe­kers Hardenberg naar activitei­ten en vrijwilli­gers­werk

    Sinds de komst van het azc in Hardenberg eind 2016 werken zes organisaties aan de integratie van asielzoekers. Zoals het Buddyproject, InBeeld en de bibliotheek. De azc-bewoners doen goed mee aan activiteiten, maar die zouden wel veel beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Op verzoek van wethouder Gitta Luiten hebben de organisaties nu een integraal plan opgesteld, voor de resterende periode van vijf jaar die oktober 2021 afloopt.