Woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte. De renovatie van de uit 1992 stammende rechtervleugel is het slotstuk van een omvangrijke operatie die in 2016 begon.
Volledig scherm
PREMIUM
Woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte. De renovatie van de uit 1992 stammende rechtervleugel is het slotstuk van een omvangrijke operatie die in 2016 begon. © FOTO HISSINK

Tientallen Angeli Custodes-senioren in Raalte
verhuizen tijdelijk wegens renovatie

Voor 32 bewoners van woonzorglocatie ZGR Angeli Custodes in Raalte nadert het moment waarop zij tijdelijk moeten verhuizen. De rechtervleugel waarin zij wonen, ondergaat vanaf eind oktober een grootscheepse renovatie. ZGR-woordvoerder Jolien Plante verwacht dat de bewoners hier over circa een jaar kunnen terugkeren.

 1. Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompetitie coronaproof: ook op Lemelerbergloop
  PREMIUM

  Start in groepjes maakt Vechtdal Crosscompe­ti­tie corona­proof: ook op Lemeler­bergloop

  Hoewel het coronaspook nog altijd rondwaart, staat vanaf eind oktober toch de zesde editie van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie op het programma. De organisatie is weer in handen van de atletiekverenigingen ACO Van Elderen uit Ommen en Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop, en Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen/Staphorst. De competitie is uitgebreid met een vijfde wedstrijd: de populaire Lemelerbergloop, vertelt woordvoerder Albert Mussche.
 2. Historisch Dijkstoelhuisje in Wijhe is vanaf morgen even open voor publiek
  PREMIUM
  video

  Historisch Dijkstoel­huis­je in Wijhe is vanaf morgen even open voor publiek

  In een bocht op de oude dijk net buiten Wijhe staat het grootste Dijkstoelhuisje van Salland. Het pand is er slecht aan toe. Om het historisch erfgoed te behouden, heeft eigenaar Ralph Mulders architect Marcia Mulder in de arm genomen. Zij staat erop dat Mulders het dijkmagazijn eerst openstelt voor publiek. ,,Een prachtkans om het huisje in originele staat te zien’’, zegt de architect.

Salland