De stichting Vrienden van de Beiaard Raalte: van links af Arno Veldhoen, Ellen Zijp, beiaardier Henk Veldman, Jos van den Born en Cees Schoenmakers.
Volledig scherm
De stichting Vrienden van de Beiaard Raalte: van links af Arno Veldhoen, Ellen Zijp, beiaardier Henk Veldman, Jos van den Born en Cees Schoenmakers. © Gerard Vrakking

Tijd dringt voor carillon Raalte

Beiaardier Henk Veldman kan tot eind dit jaar het carillon in de toren van de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte bespelen. Daarna is het over en uit voor het klokkenspel, tenzij dan een nieuwe geldbron is aangeboord. ,,Met het geld dat we nog in kas hebben, kunnen we Veldman tot 31 december betalen'', meldt Jos van den Born.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

Salland