Babet te Winkel uit Lierderholthuis bedacht alternatieve concoleancekaarten, want de traditionele kaarten zijn toch wat afstandelijk. ,,Meestal met dezelfde soort afbeeldingen van vallende bladeren en waterdruppels. Statige teksten als ‘Gecondoleerd’ en ‘Met oprechte deelneming’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Babet te Winkel uit Lierderholthuis bedacht alternatieve concoleancekaarten, want de traditionele kaarten zijn toch wat afstandelijk. ,,Meestal met dezelfde soort afbeeldingen van vallende bladeren en waterdruppels. Statige teksten als ‘Gecondoleerd’ en ‘Met oprechte deelneming’.” © Dominique Teitink

Traditionele rouwkaarten zijn toch wat onpersoonlijk, vindt Babet (28) uit Lierderholthuis, dus bedacht ze alternatieve kaarten

Bloemstukken, kaarsjes, burenhulp, speciale kleding: rouwrituelen bieden troost. Condoleancekaarten horen daar ook bij. Maar vaak is het aanbod beperkt en traditioneel. Babet te Winkel uit in Lierderholthuis creëert met ‘Verlieskunst’ alternatieve kaarten. Persoonlijk, met troostrijke woorden. 

 1. Van schraal bier naar geur van grote verbouwing: De Leeren Lampe in Raalte wil meer zijn dan uitgaansplek
  PREMIUM

  Van schraal bier naar geur van grote verbouwing: De Leeren Lampe in Raalte wil meer zijn dan uitgaans­plek

  Bij binnenkomst ruik je die specifieke ‘verbouwingsgeur’. Er is bedrijvigheid in De Leeren Lampe in Raalte. Een laagje stof hier, getrokken tegels daar, en als blikvanger: een compleet nieuwe vloer in de zaal. ‘De Lampe’ wil klaar zijn voor een wereld zonder corona. Met meerdere verbouwingen in het pand en een nieuw gedachtegoed moeten meerdere doelgroepen richting de Almelosestraat komen.
 1. Staking bij Scania Zwolle: medewerkers door 'staakstraat'
  Play

  Staking bij Scania Zwolle: medewer­kers door 'staak­straat'

 2. Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn

Salland