Volledig scherm
Inwoners van Raalte noemden eerder het buitengebied hun meest favoriete locatie. © Gerard Vrakking

Trofee gaat aan Raalte voorbij

Raalte heeft naast de trofee Aandeslag gegrepen, de eerste prijs bij de jaarlijkse verkiezing voor projecten voor de omgevingswet. Winnaar is geworden Hart van Holland, waar tien gemeenten samen een omgevingsvisie maken. Minister Ollongren reikte gisteren de trofee uit.

Wethouder Wout Wagenmans reageerde niettemin opgetogen. ,,We hebben heel veel positieve reacties gehad.''  De jury prijsde de manier van Raalte om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de omgevingsvisie. Daarvoor stuurde het zogenoemde 'luistervinken', ambtenaren en andere inwoners, naar locaties waar verschillende doelgroepen komen: bij de supermarkt, de cafetaria en bij het voetbalveld.

Toekomst

1079 inwoners gaven aan wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van Raalte. Het buitengebied staat met stip bovenaan. Raalte gebruikt de inbreng bij het maken van de omgevingsvisie, die nodig is voor de nieuwe omgevingswet.

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Salland