Trots Raalte legt rode loper uit voor Koning Willem-Alexander

VIDEOVol verwachting klopt het hart van de bezoekers langs de weg en de ambtenaren in het gemeentehuis van Raalte. Hoewel pakjesavond dichterbij komt, brengt niet Sinterklaas maar Koning Willem-Alexander een bezoek aan Raalte. 

Sommige mensen kijken al dagen uit naar het bezoek van de Majesteit. Anderen horen het een paar uur van te voren pas. Zij snellen zich naar het gemeentehuis om een glimp op te vangen van de Koning. ,,Hallo allemaal, wat fijn om hier te zijn", zijn de eerste woorden die Koning Willem-Alexander uitspreekt. Na het handen schudden en high fives geven, neemt burgemeester Martijn Dadema de Koning mee naar binnen om hem kennis te laten maken met de Sallandse gemeente. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Salland