Trots Raalte legt rode loper uit voor Koning Willem-Alexander

VIDEOVol verwachting klopt het hart van de bezoekers langs de weg en de ambtenaren in het gemeentehuis van Raalte. Hoewel pakjesavond dichterbij komt, brengt niet Sinterklaas maar Koning Willem-Alexander een bezoek aan Raalte. 

Sommige mensen kijken al dagen uit naar het bezoek van de Majesteit. Anderen horen het een paar uur van te voren pas. Zij snellen zich naar het gemeentehuis om een glimp op te vangen van de Koning. ,,Hallo allemaal, wat fijn om hier te zijn", zijn de eerste woorden die Koning Willem-Alexander uitspreekt. Na het handen schudden en high fives geven, neemt burgemeester Martijn Dadema de Koning mee naar binnen om hem kennis te laten maken met de Sallandse gemeente. 

  1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
    PREMIUM
    Video

    Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

    Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.

Salland