De eerste Katoentjestocht rond Nijverdal leverde veel positieve reacties op.
Volledig scherm
De eerste Katoentjestocht rond Nijverdal leverde veel positieve reacties op. © Katoentjestocht

Tweede Katoentjestocht door nachtelijk Nijverdal

In de nacht van 19 op 20 mei wordt de tweede editie van de Katoentjestocht gehouden. Vorig jaar werd deze tocht in het teken van 180 jaar Nijverdal en de textielgeschiedenis een succes en vroegen de enthousiaste deelnemers meteen om een vervolg. Wandelliefhebbers kunnen bij de Smidse aan het Hoge Dijkje starten voor de hele, halve of kwart marathon. 

Ook nu wordt onderweg gewezen op bijzondere textielkenmerken, want het blijft de Katoentjestocht. Alle drie afstanden gaan vanaf de Smidse over landgoed de Eversberg via Hulsen en Hellendoorn weer naar Nijverdal. De hele marathon doet ook Zuna, Hoge Hexel en Noetsele aan. ,,De achtste marathon is vervallen, maar voor kinderen die echt graag in het donker willen wandelen is ruim tien kilometer wel te doen. Ook nu wordt er weer ’s nachts gewandeld, de kortere afstanden zelfs helemaal in het donker’’, vertelt mede-organisator Joke van Nijen-Klink. 

De hele marathon start om 00.01 uur, de halve marathon om 00.30 uur en de kwart om 01.00 uur. Reflecterende kleding is verplicht (kan eventueel tegen borg geleend worden bij het startbureau), een zaklantaarn is handig. Voorinschrijven is voordeliger. Meer informatie www.katoentjestocht.nl of 06-23566722.

  1. Arbeidsmigranten mogen wonen op boerenerf in Olst
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten mogen wonen op boerenerf in Olst

    Arbeidsmigranten die op het platteland van Olst en omgeving werken, ‘wonen’ vaak in bed and breakfasts. Waar plek is, kunnen ze slapen. Zodra het toeristenseizoen begint, moeten de arbeiders regelmatig verkassen, van b&b naar b&b. Daarom heeft boer Rob Boerkamp aan de gemeente Olst-Wijhe gevraagd of het mogelijk is om een tijdelijke woonunit voor arbeidsmigranten op zijn erf neer te zetten. Boerkamp: ,,Het is voor deze mensen niet fijn als ze de hele tijd moeten verkassen.’’

Salland