Volledig scherm
Het Orkest van het Oosten wordt in het tv-programma Maestro gedirigeerd door bekende Nederlanders, maar krijgt in Heino het vertrouwde gezicht van Ed Spanjaard voor zich. © gratisk

Uniek concert in Heino van drie fanfares en Maestro-orkest

Het Orkest van het Oosten - bekend van de populaire tv-serie Maestro – geeft op zondag 25 november op een voormalig boerenerf in Heino een concert met de fanfares Ons Genoegen (Heino), HMV (Holten) en  Orpheus (Bathmen). Onder het motto: De boer op.

De bijzondere samenwerking is bedacht door Joost Smeets, tubaspeler van het Orkest van het Oosten. Zijn doel is om amateurs, professionals en liefhebbers te verbinden door muziek. Veel blazers van het Orkest van het Oosten hebben hun eerste muzikale tonen voortgebracht bij een plaatselijke harmonie, fanfare of brassband.

Samen

Ons Genoegen, HMV en Orpheus vormen in Heino samen één groot orkest, dat zal bestaan uit 120 amateurmusici. Zij spelen een variëteit aan muziekwerken.

Na de pauze komen de 75 professionele musici van het Orkest van het Oosten aan de beurt. Zij worden in het tv-programma Maestro gedirigeerd door bekende Nederlanders, maar in Heino krijgen zij het vertrouwde gezicht van Ed Spanjaard voor hun neus.

Bedrijfshal

Het concert wordt gehouden in een tot muzikale tempel versierde bedrijfshal van de familie Reuverkamp, Oude Dalfserweg 6 in Heino. Het concert begint om 14.30 uur.

Klik hier voor nadere informatie.

  1. Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie
    PREMIUM

    Moskeeën Oost-Nederland nog extra beveiligd, Medine in Raalte kan ‘meteen bellen’ met politie

    Moskeeën in Oost-Nederland hebben zich beraden op extra maatregelen rond het vrijdaggebed van vandaag. Aanleiding is de aanslag op twee islamitische gebedshuizen, vorige week vrijdag in Nieuw-Zeeland. Ook de schietpartij in Utrecht draagt bij aan de toenemende gevoelens van onveiligheid. Maar niet overal wordt nog extra gesurveilleerd. Niet nodig, zegt het Raalter moskee-bestuur. ,,Maar als er iets is kunnen we meteen de wijkagent bellen.’’

Salland