Kilo's zout heeft Rob Hulsebos de afgelopen dagen op de wanden van de eerste zoutkamer van Salland aangebracht. De komende weken wordt de ruimte afgewerkt en moet er nog een laag van vijf centimeter zout op de vloer komen. Medio oktober openen Rob en dochter Kashley Zoutkamer Salland.
Volledig scherm
PREMIUM
Kilo's zout heeft Rob Hulsebos de afgelopen dagen op de wanden van de eerste zoutkamer van Salland aangebracht. De komende weken wordt de ruimte afgewerkt en moet er nog een laag van vijf centimeter zout op de vloer komen. Medio oktober openen Rob en dochter Kashley Zoutkamer Salland. © Gerard Vrakking

Vader en dochter Hulsebos uit Raalte openen dit najaar Zoutkamer Salland

Raalte is vanaf medio oktober een zoutkamer rijker. Een zoutkamer is volgens initiatiefnemers Rob en Kashley Hulsebos een vrij precieze omschrijving van wat het wordt: een kamer met zout op de wanden en de vloer waar mensen met bijvoorbeeld luchtwegklachten of huidaandoeningen verlichting kunnen vinden door het farmaceutische zout dat de ruimte in wordt verneveld. 

 1. Strandsferen in Salland: beachveld voor handbal, voetvolley en meer, zó ziet dat er uit
  PREMIUM

  Strandsfe­ren in Salland: beachveld voor handbal, voetvolley en meer, zó ziet dat er uit

  Beachhandbal, voetvolley tussen de zandkorrels en andere ‘zandsporten‘. Inwoners van de regio Lemelerveld kunnen dat binnenkort gewoon in de eigen omgeving doen. Het kunstgras op sportpark Heidepark is ingeruild voor zand. De strandvelden zijn een initiatief van volleybalvereniging De Bevers en handbalvereniging LHC/Auto van Ewijk. Het dorp speelt in op de trend dat (vooral) beachhandbal in trek komt.
 2. Nieuwbouwplannen voor starters Raalte fijn, maar: ‘Jongeren hebben niets aan plannen over tien jaar’
  PREMIUM

  Nieuwbouw­plan­nen voor starters Raalte fijn, maar: ‘Jongeren hebben niets aan plannen over tien jaar’

  Goed dat de gemeente Raalte de woningbouwplannen voor de toekomst flink opschroeft, maar daar heeft de starter van nu niets aan. Dat zegt de fractie van BurgerBelangen Raalte. Leegstaande winkelpanden ombouwen naar woningen en vrijstaande schuren opdelen in kleine starterswoningen zijn twee voorbeelden die de partij aandraagt om op korte termijn het aantal woningen voor jongeren in Raalte op te krikken.
 1. Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

  13 april
 2. Kabinet presenteert openingsplan voor komende maanden
  Play

  Kabinet presen­teert openings­plan voor komende maanden

Salland