Stichting Goede Buren bezorgt de pakketjes met spullen om het huis te verduurzamen gratis rondbrengen in Olst en Wijhe. Martha Beeker en Paul Hendriksen van de stichting konden twee maand geleden al niet wachten en klommen voor de foto vast op de fiets.
Volledig scherm
PREMIUM
Stichting Goede Buren bezorgt de pakketjes met spullen om het huis te verduurzamen gratis rondbrengen in Olst en Wijhe. Martha Beeker en Paul Hendriksen van de stichting konden twee maand geleden al niet wachten en klommen voor de foto vast op de fiets. © Archieffoto Gerard Vrakking

Van 2377 meter tochtstrip tot 300 besparende handdouches: Olst-Wijhe profiteert van gratis energiebesparende producten

Huisbezitters uit de gemeente Olst-Wijhe hebben gretig gebruikgemaakt van de mogelijkheid om gratis energiebesparende producten aan te schaffen. In een maand tijd plaatsten ze zo’n 2000 bestellingen op kosten van de gemeente.

 1. Nieuwe stuwen in Soestwetering bij Wijhe moet waterpeil weer kwart eeuw beheersbaar houden
  PREMIUM

  Nieuwe stuwen in Soestwete­ring bij Wijhe moet waterpeil weer kwart eeuw beheers­baar houden

  Wie over de Hamelweg in het buitengebied van Wijhe rijdt, kan het niet ontgaan dat er gewerkt wordt aan de Soestwetering. In een paar maanden tijd worden de twee gigantische stuwkleppen vervangen. Woensdag was de eerste klep aan de beurt, en daarna wordt de andere helft van de stuw vervangen. Gert Bokdam van uitvoerder Dura Vermeer en Jannick Knop van het waterschap vertellen over het project, dat er voor moet zorgen dat het Sallandse water op peil blijft.
 2. Politici Olst-Wijhe verrast door windmolenuitspraken wethouder: ‘Waarom krijgen wij die antwoorden niet?’
  PREMIUM

  Politici Olst-Wij­he verrast door windmolen­uit­spra­ken wethouder: ‘Waarom krijgen wij die antwoorden niet?’

  Petra Koekkoek van PvdA Olst-Wijhe was flabbergasted toen ze in de Stentor uitspraken van wethouder Marcel Blind las, over potentiële windmolengebieden in de gemeente. Koekkoek is zelf al maanden op jacht naar het antwoord over wat de strenge geluidsnorm, die Olst-Wijhe voor windturbines wil hanteren, betekent voor de ontwikkeling van windmolens in haar gemeente. ,,Ik krijg steeds geen antwoord, en nu lees ik in de krant wél een antwoord op die vraag. Dat voelt niet prettig.”

Salland