De trekpont is uit de vaart genomen vanwege vernieling. Op de foto Carla Schiphorst (l) en Agnes Schilderman (r) van Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten en omstreken.
Volledig scherm
PREMIUM
De trekpont is uit de vaart genomen vanwege vernieling. Op de foto Carla Schiphorst (l) en Agnes Schilderman (r) van Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten en omstreken. © Gerard Vrakking

Vandalen vernielen trekpontje over Overijssels Kanaal in Heeten, route stopt voor fietsers en wandelaars

Het trekpontje over het Overijsselse kanaal in Heeten is afgelopen weekend zodanig vernield dat het uit de vaart is genomen. De daders zijn dit keer bekend. ,,We nemen zelf contact met het viertal op om duidelijk te maken wat ze hebben aangericht’’, zegt Agnes Schilderman van Stichting Wandel- en Fietspaden Heeten en omstreken.

4 reacties

 • Hans Mulder

  2 jaar geleden
  Opvoeden?,schijnbaar kunnen we het niet meer,net als in Deventer bij de welle,laat een ander het maar herstellen of opruimen,wordt zeker weer een taakstraf,maar laten ze wel voor de kosten opkomen en misschien ...sorry zeggen of toch maar de volgende keer een bushokje slopen,het zijn geen uitzonderingen meer! Ik weet wel een oplossing nml de dienstplicht invoeren,wat een stakkers zeg!en wat een klapvoor al die trouwe vrijwillegers die kleur geven en verbinden in onze mooie omgeving, Meer blauw
 • Marianne Klaasen

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan ouders hun kinderen weer eens opvoeden in plaats van de hele dag op hun smartphone te zitten loeren? Heb zelf ook kinderen, maar zij zouden dit echt niet in hun hoofd hebben gehaald zulke rottigheid. De ouders flink laten betalen als ze minderjarig zijn.. Zijn ze meerderjarig, dan net zo lang laten werken, en dan vies werk, totdat de schade volledig is betaald. Wat is er mis in onze samenleving dat snotapen zich zo misdragen? Ofwel vernielen ze spullen of ze mishandelen dieren.
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Vernielen van iemands eigendommen keur ik af, graag de schade verhalen bij de ouders EN de daders paar maanden gratis te laten werken onder schooltijd, zal ze leren.. Ik hoefde dit niet te flikken vroeger, de Mattenklopper stond altijd klaar... EN de jeugd verveelt zich hevig. Tientallen jeugdhonken zijn al gesloten, dan konden ze daar bv een krantje lezen of sjoelen of wat dan ook.. EN die corona griep virus gaf hun ook verveling op straat, ze konden niks doen. Gemeente, wakker worden.
 • Yvonne Veld

  2 jaar geleden
  Die gasten of hun ouders de schade laten betalen, ze zelf laten helpen de boel weer te herstellen?