Fons Ruiter heeft een camperplaats geopend in Haarle.
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Ruiter heeft een camperplaats geopend in Haarle. © Wouter de Wilde | WDW Foto’s

Varkensboer Fons uit Haarle is ‘negatieve energie’ beu en gooit het roer om: ‘Dit is leuk zo’

Helemaal vrijwillig kiest Fons Ruiter er niet voor om het over een andere boeg te gooien, maar toch begint hij met veel plezier aan zijn gloednieuwe camperplaats in het Sallandse Haarle. Op het terrein van zijn boerderij kunnen sinds een week 25 campers staan. ,,Ik ben op zoek gegaan naar een aanvullende inkomstenbron.”

13 reacties

 • Anneke Galligani

  2 maanden geleden
  Mooi om te lezen. Wat mij betreft: weg met de megastallen met 3000+ dieren.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  @wagenaar dat is een wijs woord van wijlen uw schoonvader. Die wijsheid geldt des te meer voor natuur en biodiversiteit, en een schoon milieu: wat je kwijt raakt, krijg je nooit, of pas met heel veel moeite terug. Dus proberen te houden wat we hebben op dat gebied, en zien hoe we het verloren gegane terug kunnen krijgen. Wat was het agrarische buitengebied vroeger, voor de grootschalige ruilverkavelingen ihkv de schaalvergroting, veel mooier en aantrekkelijker. En waardevoller.
 • T Doornbos

  2 maanden geleden
  Respect voor deze ondernemer, die zélf ‘de koe bij de horens’ / ‘het varken bij de staart’ heeft gepakt.
 • JG Visser

  2 maanden geleden
  Phoe wel veel 25 diesel verslindende campers Dat die reactie er nog niet is By the way ik camper ook🤣🤣
 • Jan Holleboom

  2 maanden geleden
  @Willem Heerema. Deze boer heeft waarschijnlijk een goed plek om dit te kunnen doen. Hij doet het ook om economische redenen want ik lees nergens dat hij het om milieutechnische redenen doet. Maar als je middenin de Flevopolder zit kun je camperplaatsen beginnen maar komt er geen hond omdat er niets te doen is. Met andere woorden; Dit is geen optie voor elke agrariër.