Volledig scherm
PREMIUM
Rijders van Harley Davidson Heritage Springers rijden dit weekeinde met hun 'bikes' door de regio. © Bert Kamp

Veel blinkend chroom en zelfs leren franjes van Harleys in Raalte

Op de binnenplaats van het WestCord Hotel Salland in Raalte is het vrijdagmiddag louter chroom wat er blinkt. In de zon schitteren dertig motoren. Bijzondere exemplaren: Harley Davidson Heritage Springers. De eigenaren hebben er dankzij de Heritage Springer Owners Netherlands (HSON) een mooie tocht op zitten. Zaterdag en zondag volgen nog twee toerdagen.

Aan de nummerplaten te zien komen de motorrijders niet alleen uit Nederland, maar ook uit Zwitserland, Polen, België, Engeland en Zweden. Gemoedelijkheid alom tussen alle bikers op het terras, alhoewel ze elkaar merendeels alleen via Facebook kennen.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar je mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar je mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Salland