Het eerste onderdeel van Noordmanshoek, een zonnepark van 8 hectare, wordt momenteel al gerealiseerd. Onder verantwoordelijkheid van energiecoöperatie Goed Veur Mekare.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste onderdeel van Noordmanshoek, een zonnepark van 8 hectare, wordt momenteel al gerealiseerd. Onder verantwoordelijkheid van energiecoöperatie Goed Veur Mekare. © Ronald Hissink

Veel meer woningen in Noordmanshoek in Wijhe? ‘Eerst mocht het geen wijk worden, nu ineens wel’

Stichting Noordmanshoek werkt al ruim vijf jaar aan de plannen voor een plek aan de rand van Wijhe waar duurzaam voedsel verbouwen, energie opwekken en groen wonen centraal staan. Omdat de behoefte aan nieuwe huizen ook in Olst-Wijhe groot is, heeft de gemeente aan de stichting gevraagd of er in plaats van 30, misschien 75 tot 125 woningen in de plannen kunnen worden opgenomen. ,,Het mocht geen wijk worden en nu ineens wel’’, zegt stichtingsvoorzitter Anton Kleine Schaars. 

  1. Deel personeel Museum de Fundatie voelt zich in de kou gezet, gemeente Zwolle en provincie blij met extra directeur
    PREMIUM
    3

    Deel personeel Museum de Fundatie voelt zich in de kou gezet, gemeente Zwolle en provincie blij met extra directeur

    Cultuurwethouder Monique Schuttenbeld van Zwolle is blij dat bij Museum de Fundatie snel is ingegrepen na het onderzoek naar de behandeling van het personeel. Ze stelt dat met het aanstellen van een tweede directeur een goede oplossing is gevonden. Een deel van de medewerkers is het daar niet mee eens en voelt zich in de steek gelaten door de Raad van Toezicht.

Salland