Het eerste onderdeel van Noordmanshoek, een zonnepark van 8 hectare, wordt momenteel al gerealiseerd. Onder verantwoordelijkheid van energiecoöperatie Goed Veur Mekare.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste onderdeel van Noordmanshoek, een zonnepark van 8 hectare, wordt momenteel al gerealiseerd. Onder verantwoordelijkheid van energiecoöperatie Goed Veur Mekare. © Ronald Hissink

Veel meer woningen in Noordmanshoek in Wijhe? ‘Eerst mocht het geen wijk worden, nu ineens wel’

Stichting Noordmanshoek werkt al ruim vijf jaar aan de plannen voor een plek aan de rand van Wijhe waar duurzaam voedsel verbouwen, energie opwekken en groen wonen centraal staan. Omdat de behoefte aan nieuwe huizen ook in Olst-Wijhe groot is, heeft de gemeente aan de stichting gevraagd of er in plaats van 30, misschien 75 tot 125 woningen in de plannen kunnen worden opgenomen. ,,Het mocht geen wijk worden en nu ineens wel’’, zegt stichtingsvoorzitter Anton Kleine Schaars. 

 1. Schuchter Kwiek neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekertoernooi: ‘Helaas maakten we aanvallend te veel fouten’
  PREMIUM
  handbal

  Schuchter Kwiek neemt met opgeheven hoofd afscheid van bekertoer­nooi: ‘Helaas maakten we aanvallend te veel fouten’

  De handbalsters van Kwiek boden in de halve finale van de nationale handbalbeker regerend landskampioen Venlo verrassend veel tegenstand. De geplaagde Sallandse ploeg speelde echter te schuchter en kreeg daarnaast te laat door dat er in Limburg wat te halen viel om echt te kunnen stunten. Toch nam Kwiek met een opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi: 36-29.
  Raalte
 2. Scouts Marten en Sven uit Raalte beleven unieke dag op de Dam: ‘Dit maak je van je leven nooit meer mee’
  PREMIUM

  Scouts Marten en Sven uit Raalte beleven unieke dag op de Dam: ‘Dit maak je van je leven nooit meer mee’

  Ieder jaar vervullen scouts een prominente rol tijdens de Nationale Dodenherdenking. Dit jaar viel de eer te beurt aan scouts uit Overijssel, omdat dit stukje Oost-Nederland dit jaar de gastprovincie van de bevrijdingsviering is. Marten Ruiter en Sven de Jager uit Raalte waren twee van de 74 scouts die deze 4 mei hun steentje mochten bijdragen. ,,Deze kans krijg je maar één keer in je leven.’’
  Raalte