Volledig scherm
PREMIUM
Senioren tijdens een voetbalwedstrijd voor 60-plussers in Nieuwegein. Voor veel verenigingen, ook in Salland, is het echter lastig om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor vergrijzende verenigingen. © Marlies Wessels

Vergrijzende verenigingen Olst-Wijhe hopen op hulp gemeentebestuur

Voor Vrouwen van Nu is het te laat. De Olster vrouwenvereniging met zeventig leden heft zichzelf op vanwege een tekort aan bestuursleden. Andere verenigingen in de gemeente Olst-Wijhe worstelen nog met vacatures voor bestuursfuncties. Maandagavond praat de gemeenteraad met de verenigingen over het gebrek aan vrijwilligers.

,,Voor heel veel verenigingen is het erg lastig om vrijwilligers te vinden. Vooral bestuursfuncties zijn moeilijk te vervullen. Vergeet niet dat je heel veel kennis van zaken moet hebben tegenwoordig’’, zegt Jan Schakelaar. Hij was tot voor kort voorzitter van zangkoor Nobiz, met zo’n vijftig leden een bloeiende vereniging. Toch hing het voortbestaan van het koor aan een zijden draadje. ,,Ik zat met mijn medebestuursleden in reservetijd. We waren al twee jaar langer actief dan de bedoeling was.’’ Schakelaar zocht al die tijd naar opvolgers, maar niemand kon of wilde.

Salland