Senioren tijdens een voetbalwedstrijd voor 60-plussers in Nieuwegein. Voor veel verenigingen, ook in Salland, is het echter lastig om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor vergrijzende verenigingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Senioren tijdens een voetbalwedstrijd voor 60-plussers in Nieuwegein. Voor veel verenigingen, ook in Salland, is het echter lastig om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor vergrijzende verenigingen. © Marlies Wessels

Vergrijzende verenigingen Olst-Wijhe hopen op hulp gemeentebestuur

Voor Vrouwen van Nu is het te laat. De Olster vrouwenvereniging met zeventig leden heft zichzelf op vanwege een tekort aan bestuursleden. Andere verenigingen in de gemeente Olst-Wijhe worstelen nog met vacatures voor bestuursfuncties. Maandagavond praat de gemeenteraad met de verenigingen over het gebrek aan vrijwilligers.

 1. Wat Peter ook zegt, zijn buren mogen bouwen vlak naast zijn tuin: ‘Ze spelen met gemeente onder één hoedje’
  PREMIUM
  3

  Wat Peter ook zegt, zijn buren mogen bouwen vlak naast zijn tuin: ‘Ze spelen met gemeente onder één hoedje’

  Peter en Thalessa van Ee wonen sinds vier jaar in hun droomhuis in het buurtschap Middel. Tegelijk met hun buren bouwden ze een nieuwbouwhuis, met vrij uitzicht over het landschap achter hun huis. Vorig jaar werden ze onaangenaam verrast door een plan van de buren om hun woning fors te vergroten. ‘Dat mag toch niet zomaar?’, dachten ze. Maar inmiddels staat er een schuur van 21 meter direct naast hun tuin. Of is het geen schuur maar toch een uitbouw van de woning?
 2. Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominenten uit Oost-Nederland
  PREMIUM
  Update
  11

  Vertrek Pieter Omtzigt slaat in als een bom bij CDA-prominen­ten uit Oost-Nederland

  De beslissing van Pieter Omtzigt om het CDA na 17 jaar Kamerlidmaatschap te verlaten is onder CDA-prominenten in Oost-Nederland hard aangekomen. Zij waarderen Omtzigt en delen veel van de harde kritiek die Omtzigt verwoordt in zijn uitgelekte analyse. ,,De stijl van Pieter zou meer de norm moeten worden in het CDA: Scherpte durven opzoeken, met de inhoud bezig zijn en naast mensen gaan staan.’’

Salland