Senioren tijdens een voetbalwedstrijd voor 60-plussers in Nieuwegein. Voor veel verenigingen, ook in Salland, is het echter lastig om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor vergrijzende verenigingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Senioren tijdens een voetbalwedstrijd voor 60-plussers in Nieuwegein. Voor veel verenigingen, ook in Salland, is het echter lastig om nog voldoende vrijwilligers te vinden voor vergrijzende verenigingen. © Marlies Wessels

Vergrijzende verenigingen Olst-Wijhe hopen op hulp gemeentebestuur

Voor Vrouwen van Nu is het te laat. De Olster vrouwenvereniging met zeventig leden heft zichzelf op vanwege een tekort aan bestuursleden. Andere verenigingen in de gemeente Olst-Wijhe worstelen nog met vacatures voor bestuursfuncties. Maandagavond praat de gemeenteraad met de verenigingen over het gebrek aan vrijwilligers.

  1. Zeven bedrijven slepen gemeente Raalte en ProFit Gym voor de rechter om komst sportschool
    PREMIUM
    1

    Zeven bedrijven slepen gemeente Raalte en ProFit Gym voor de rechter om komst sport­school

    ProFit Gym en de gemeente Raalte zien het zitten, maar zeven bedrijven aan de Vrieswijk in Raalte-Noord stappen naar de rechter om de door hen gevreesde parkeerchaos te voorkomen. Naast dat de sportschool niet in de bestemming past, zijn de bedrijven bang voor een tekort aan parkeerplekken als de sportschool er eenmaal staat. Een rapport van onderzoeksbureau Goudappel Coffeng bevestigt hun angst.

Salland