Johan Jonker en Guusta Zuurbier wonen met hun gezin in een boerderij van honderden jaren oud. Stichting IJsselhoeven zet zich in om oude kenmerken van typisch IJssellandse boerderijen te behouden of op zijn minst vast te leggen op beeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Jonker en Guusta Zuurbier wonen met hun gezin in een boerderij van honderden jaren oud. Stichting IJsselhoeven zet zich in om oude kenmerken van typisch IJssellandse boerderijen te behouden of op zijn minst vast te leggen op beeld. © Liselotte Kolthof

Verliefd op oude IJsselhoeve: Johan en Guusta uit Den Nul koesteren historie van hun boerderij met hulp van stichting

VIDEOJohan Jonker en Guusta Zuurbier werden 23 jaar geleden op slag verliefd op een boerderij in Den Nul van 300 jaar oud. Waar veel mensen hun oude boerderij moderniseren, koesteren Johan en Guusta het oude. Stichting IJsselhoeven is maar wat blij met het stel. De stichting doet er alles aan zoveel mogelijk oude boerderijen te behouden. ,,Ze vertellen een verhaal.”

  1. Immens populaire video van spoorwegovergang Laag Zuthem door barrière van 100 miljoen views door actie dj’s 3FM
    PREMIUM
    VIDEO

    Immens populaire video van spoorweg­over­gang Laag Zuthem door barrière van 100 miljoen views door actie dj’s 3FM

    Dat video’s soms op onverklaarbare manier goed bekeken worden op YouTube is bekend. Maar dat een spoorwegovergang in Laag Zuthem de grens van 100 miljoen views passeert, is ongekend. Justus Moek, de man achter het kanaal Spoorwegovergangen Nederland, kreeg hulp van 3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman. ,,Haal die trein over de honderd miljoen.”

Salland