Het vakantiehuis op vakantiepark De Hellendoornse Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vakantiehuis op vakantiepark De Hellendoornse Berg. © Landal De Hellendoornse Berg

Verloting vakantiehuis in Haarle gaat wereld over: gelukszoekers uit Ivoorkust en Curaçao dingen mee

De verloting van het vakantiehuis in Haarle door voetbalclub Quick Boys uit Katwijk stijgt boven ieders verwachting uit. Waar de organisatie zich eerst nog afvroeg of het minimaal aantal loten van 5.000 wel verkocht zou worden, staat de teller inmiddels op 8.000. Gelukszoekers uit de meest vreemde windstreken dingen mee om de hoofdprijs. 

De voetbalclub uit de Tweede Divisie bestaat 1 februari honderd jaar. Ter ere daarvan is er een loting georganiseerd en maak je voor een kleine honderd euro per lot kans op verschillende grote prijzen, waaronder dus een vakantiehuis ter waarde van 150.000 euro in het Sallandse Haarle. 

Dat het zo’n succes zou worden had de organisatie niet durven dromen. Inmiddels komen er betalingen van loten binnen van over de hele wereld. Orders uit landen als Ivoorkust en Curaçao zijn inmiddels binnen. Wellicht komt er dus een Ivoriaan te wonen op het rustieke vakantiepark De Hellendoornse Berg. 

  1. Arbeidsmigranten mogen wonen op boerenerf in Olst
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten mogen wonen op boerenerf in Olst

    Arbeidsmigranten die op het platteland van Olst en omgeving werken, ‘wonen’ vaak in bed and breakfasts. Waar plek is, kunnen ze slapen. Zodra het toeristenseizoen begint, moeten de arbeiders regelmatig verkassen, van b&b naar b&b. Daarom heeft boer Rob Boerkamp aan de gemeente Olst-Wijhe gevraagd of het mogelijk is om een tijdelijke woonunit voor arbeidsmigranten op zijn erf neer te zetten. Boerkamp: ,,Het is voor deze mensen niet fijn als ze de hele tijd moeten verkassen.’’

Salland