Volledig scherm
De kaft van de Reus en de kleine berg. © Hennie Tijs

Volksvertelling over ontstaan van de Luttenberg verschijnt als prentenboek

De Overijsselse volksvertelling over het ontstaan van de Luttenberg, verschijnt volgende maand als prentenboek. Dat wordt uitgebracht in het kader van de viering van het 700-jarig bestaan van Luttenberg. Het boek is volledig van de hand van een Luttenberger, Hennie Tijs. 

Het prentenboek krijgt de naam 'De Reus en de kleine berg’. Die 'Luttenberg' is 150.000 jaar geleden tijdens een ijstijd ontstaan, en behoort nu tot de Sallandse Heuvelrug. In de loop der eeuwen zijn over het ontstaan van deze heuvelrug volksverhalen (sagen) verteld, zegt Tijs. Die sagen zijn door overlevering  veranderd. ,,Met dit prentenboek wil ik een traditie in stand houden, het doorvertellen van een volksverhaal", schrijft Tijs op de website van het boek.

Leerlingen van de Luttenbergse basisschool Esmoreit krijgen op dinsdag 20 februari het verhaal als eerste te horen. Tijs zal het verhaal dan aan iedere groep van de school voorlezen. Zondagmiddag 4 maart vindt de officiële presentatie plaats in gemeenschapscentrum Elckerlyc.

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2141 stemmen