Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto secretaris Richard Pater (links) en voorzitter Bert van Herp (rechts). © Liselotte Kolthof

Voor bewonersgroep Middel-Boskamp is het menens: vereniging wordt opgericht om komst windmolens te voorkomen

Als individuen krijgen ze weinig voor elkaar. Als officiële vereniging willen ze meer voor elkaar krijgen in oplossingen rond groene energie. Dat is wat bewoners uit Boskamp en Middel vinden. De afgelopen tijd hielden ze als fanatieke bewonersgroep de situatie rond de mogelijke komst van windmolens nauwlettend in de gaten. Om nog meer voet aan de grond te krijgen wordt er nu een vereniging opgericht. 

Het schiet bij bewoners uit Boskamp en Middel in het verkeerde keelgat dat hoge windmolens in hun achtertuin moeten komen. Met wieken die reiken tot ruim 240 meter zouden de windmolens bij de hoogste van Nederland horen. 

 1. Wijhe bouwt eerste energietuin van Nederland: is dit de opvolger van het verfoeide zonnepark?
  PREMIUM

  Wijhe bouwt eerste energie­tuin van Nederland: is dit de opvolger van het verfoeide zonnepark?

  Geen tienduizenden zonnepanelen die het landschap ontsieren, maar energietuinen. Nog altijd veel zonnepanelen, maar in een parkachtige omgeving. Met voedselbossen, moestuinen, water, wandelpaden en uitkijktorens. Wageningen University & Research werkt aan deze ‘zonneparken van de toekomst’. De eerste energietuin van het land komt in Wijhe. ,,Dit zorgt voor meer draagvlak onder de bevolking.”
 2. Hartverscheurende briefkaart herschrijft geschiedenis van Joodse gemeenschap in Olst
  PREMIUM

  Hartver­scheu­ren­de briefkaart her­schrijft geschiede­nis van Joodse gemeen­schap in Olst

  Tot nu toe werd altijd aangenomen dat alle Joodse inwoners van Olst de oorlog hebben overleefd. Totdat historicus Ewout van der Horst onlangs op een hartverscheurende briefkaart stuitte. Heinz Lomnitzer schreef de gemeente dat hij zijn bonkaarten voor voedsel kwijt was geraakt, maar dat niet persoonlijk meer bij de gemeente heeft kunnen melden, omdat hij naar Duitsland moest. Hij zou nooit meer terugkeren.

Salland