Volledig scherm
Rabobank. Foto ter illustratie. © ANP

Voortaan geld opnemen bij de bakker in Broekland

Om plofkrakers te ontmoedigen en de veiligheid van omwonenden te bevorderen, heeft Rabobank Salland een nieuwe locatie gekozen voor zijn geldautomaat in Broekland. Bewoners kunnen vanaf woensdag 20 september geld opnemen in Bakkerij & Buurtwinkel Parabool aan het Bouwhuisplein. 

De automaat in een buitenmuur even verderop, wordt een dag eerder ontmanteld.

Vanwege het grote aantal profkraken heeft de directie van Rabobank Salland tot deze maatregelen besloten. In deze regio werden het kantoor in Colmschate en in Diepenveen daardoor onlangs nog zwaar beschadigd. Voor criminelen is het moeilijker om hun slag te slaan middenin een winkel dan om een geldautomaat in een buitenmuur te kraken. Doorgaans gebruiken bendes daarvoor zware explosieven.

,,Dit zorgt naast overlast en financiële schade ook voor veiligheidsrisico’s'', stelt Ed den Besten, directievoorzitter van Rabobank Salland. ,,We realiseren ons goed dat ook bij omwonenden de schrik er goed in zit gezien de impact van plofkraken. Daar houden we uiteraard ook rekening mee.”

Vanwege de aanpassingen is er op dinsdag 19 september in Broekland geen geldautomaat in bedrijf. Buiten de openingstijden van de winkel, moeten inwoners voor opnames uitwijken naar omliggende dorpen als Raalte of Wijhe.

Salland