Volledig scherm
PREMIUM
Anita en Henk Braakman zijn trots op het plan voor nieuwbouw dat ze samen met hun adviseurs Derk Jan Laanbroek en Jasper Vijfhuizen (r) hebben bedacht. © Gerard Vrakking

Vreugde over nieuwbouw verzacht verdriet na verlies van veehouderij

Ze hebben nog steeds moeite met het verlies van hun veehouderij aan de Van der Capellenweg in Heino. Het leed van Henk en Anita Braakman verzacht nu de bouw van vier karakteristieke woningen op het eeuwenoude erf in beeld komt.

Voor hen op tafel ligt een oeroude zwart-wit foto van de boerderij, met daaronder de opsomming van alle erfopvolgers sinds 1806. Henk en Anita Braakman moesten die familielijn definitief doorknippen. Na een verwerkingsproces van bijna twee jaar kijken ze weer positief vooruit. Hun enthousiasme is groot als beelden van de toekomst tevoorschijn komen. Geen steriele nieuwbouwwijk, maar sfeerrijke woningen op een erf waarvan de landelijke uitstraling behouden blijft.

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’
 3. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

Salland