Het centrum van Olst, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het centrum van Olst, ter illustratie. © Rob Voss

Vrijwel alle Sallandse kernen scoren goed op vitaliteit, alleen Heino blijft achter

Raalte, Olst en Wijhe scoren goed als het gaat om vitaliteit van het centrum. Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie Overijssel. Er is onder meer getoetst op de bereikbaarheid, veiligheid en vindbaarheid van het centrum. Heino doet het veel minder goed, met de op een na slechtste score. 

In het onderzoek van de provincie zijn 39 centrumgebieden onderzocht op vitaliteit. De centrumgebieden zijn verdeeld in drie categorieën om centra van ongeveer gelijke omvang met elkaar te vergelijken. Alle gebieden worden getoetst aan de hand van 23 indicatoren, zoals compactheid, bereik van consumenten, historisch karakter en het voorzieningenniveau. 

  1. Arbeidsmigranten mogen wonen op boerenerf in Olst
    PREMIUM

    Arbeidsmi­gran­ten mogen wonen op boerenerf in Olst

    Arbeidsmigranten die op het platteland van Olst en omgeving werken, ‘wonen’ vaak in bed and breakfasts. Waar plek is, kunnen ze slapen. Zodra het toeristenseizoen begint, moeten de arbeiders regelmatig verkassen, van b&b naar b&b. Daarom heeft boer Rob Boerkamp aan de gemeente Olst-Wijhe gevraagd of het mogelijk is om een tijdelijke woonunit voor arbeidsmigranten op zijn erf neer te zetten. Boerkamp: ,,Het is voor deze mensen niet fijn als ze de hele tijd moeten verkassen.’’

Salland