Volledig scherm
De VVD'ers Anton Bosch (links) en Sytze Dijk pleiten voor een fietssnelweg langs de spoorlijn tussen Deventer en Zwolle. © eigen foto

VVD Olst-Wijhe bepleit aanleg
fietssnelweg Deventer-Zwolle

De aanleg van een fietssnelweg voor e-bikes tussen Zwolle en Deventer. Dit is een van de speerpunten van de VVD-afdeling Olst-Wijhe voor de komende gemeenteraadsverkiezing, die op 21 maart wordt gehouden.

De fietssnelweg kan volgens de VVD langs de spoorlijn Zwolle-Deventer aangelegd worden. ,,Fietsers willen prettig, veilig en zonder al te veel gedoe van A naar B komen'', stelt lijsttrekker Anton Bosch. ,,We zien steeds meer nieuwe vervoersmiddelen op de weg verschijnen, zoals de speed pedelec; een elektrische fiets die wel 45 kilometer per uur kan halen. Zo’n fiets is een prachtige uitkomst voor veel van onze inwoners die in Olst of Wijhe wonen, maar in Zwolle of Deventer werken. De VVD vindt daarom dat fietspaden en wegen moeten worden ingericht met een blik op de toekomst, waarbij veiligheid en doorstroming voor alle verkeersgebruikers centraal staan.”

Toeristen

Sytze Dijk, kandidaat-raadslid uit Wijhe vult aan: ,,Met de fietssnelweg maken we duidelijk dat het de VVD ernst is actief aan de slag te gaan om de gemeente meer klimaatrobuust te maken. Daarnaast willen we zorgen voor een goede bereikbaarheid, niet alleen voor forenzen, maar ook voor toeristen die gebruik willen maken van het Sallandse fietsnetwerk.”

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2115 stemmen