De kerk in Broekland, stralend middelpunt maar nauwelijks gebruikt. Wat moet er gebeuren met het gebouw zodra er geen diensten meer worden gehouden?
Volledig scherm
PREMIUM
De kerk in Broekland, stralend middelpunt maar nauwelijks gebruikt. Wat moet er gebeuren met het gebouw zodra er geen diensten meer worden gehouden? © FOTO HISSINK

Wat moet er gebeuren met ‘pareltje van Broekland’? Twee studenten van Saxion broeden op nieuw leven voor kerk

De Marcellinuskerk wordt door heel veel Broeklanders gekoesterd, maar nauwelijks nog bezocht. Omdat de Parochie Heilig Kruis gaat stoppen met de wekelijkse diensten in de kerk rijst de vraag: wat moet er gebeuren met het gebouw? Twee studenten van Hogeschool Saxion in Deventer hebben van die vraag hun afstudeerproject gemaakt. ,,Het mooiste gebouw van het dorp moet ook weer door het hele dorp gebruikt worden.’’

 1. De provincie wil zelf onderzoek doen naar doodgereden zandhagedissen op Holterberg
  PREMIUM

  De provincie wil zelf onderzoek doen naar doodgere­den zandhage­dis­sen op Holterberg

  Om zeker te weten of reptielen op de Sallandse Heuvelrug worden verstoord of zelfs gedood, is eigen onderzoek nodig van de provincie. Zo luidt de uitspraak van Gedeputeerde Staten. ,,De onderzoeksgegevens die aangeleverd zijn door Stichting NatuurAlert Nederland kunnen onvoldoende gebruikt worden voor een goed juridisch onderbouwd besluit”, aldus de provincie. De mountainbikeroute blijft voorlopig dicht.
 2. Tóch een vergunning voor ‘kronkeldijk’ op omstreden Olasfa-terrein in Olst: ‘We kunnen niet anders’
  PREMIUM

  Tóch een vergunning voor ‘kronkel­dijk’ op omstreden Olas­fa-ter­rein in Olst: ‘We kunnen niet anders’

  Terwijl schepen vol met zand aanmeren langs het Olasfa-terrein, verleent de gemeente Olst-Wijhe een vergunning voor de ‘kronkeldijk’. Jarenlang werd het giftige terrein van de voormalig Olster Asfalt Fabriek gesaneerd. Omwonenden hoopten bij de afronding daarvan weer uitzicht op de IJssel te krijgen. Een aangelegde ringdijk gooide roet in het eten, maar mag tóch blijven liggen. Hoe zit dat?
 1. Flinke rookontwikkeling bij brand die garage Putten verwoest
  Play

  Flinke rookontwik­ke­ling bij brand die garage Putten verwoest

 2. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen!
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen!

Salland