Het bijgebouw dat onlangs op de Marsweg 8 is gebouwd, met daarachter de woning van Peter en Thalessa van Ee.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bijgebouw dat onlangs op de Marsweg 8 is gebouwd, met daarachter de woning van Peter en Thalessa van Ee. © Ronald Hissink

Wat Peter ook zegt, zijn buren mogen bouwen vlak naast zijn tuin: ‘Ze spelen met gemeente onder één hoedje’

Peter en Thalessa van Ee wonen sinds vier jaar in hun droomhuis in het buurtschap Middel. Tegelijk met hun buren bouwden ze een nieuwbouwhuis, met vrij uitzicht over het landschap achter hun huis. Vorig jaar werden ze onaangenaam verrast door een plan van de buren om hun woning fors te vergroten. ‘Dat mag toch niet zomaar?’, dachten ze. Maar inmiddels staat er een schuur van 21 meter direct naast hun tuin. Of is het geen schuur maar toch een uitbouw van de woning?

3 reacties

 • Lucas Knol

  4 maanden geleden
  Dus eerst mag geen bijgebouw voor woondoeleinden aan de woning gebouwd worden maar als je de volgorde van bouwen omdraait mag het in eens wel. Dit is een schoolvoorbeeld van gegoochel met regels waar de ambtenaren o zo goed in zijn, Wat ook goed is om dit soort gebeurtenissen in de krant komt om de vriendjespolitiek van bepaalde gemeenten in de openbaarheid te brengen
 • getty tabak

  4 maanden geleden
  Ik snap niet dat een degelijke persoonlijk geschil in de krant moet.
 • henk hartog

  4 maanden geleden
  Wat een gepiep.. Als het mag van de gemeente, dan ga je toch je huis verbouwen ? En wen maar eraan.. Vrij uitzicht heb je langs de kustlijn.. Ik zie dat er ook nog genoeg plek is om daar een NW woonwijk te plaatsen. Woningnood is erg hoog in Nederland, en dat mensen al jaren en jaren wachten op een huurwoning.... Mooie plek voor een NW woonwijk.
 1. Hoe een nieuwbouwhuis in Wijhe een hoofdpijndossier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’
  PREMIUM

  Hoe een nieuwbouw­huis in Wijhe een hoofdpijn­dos­sier werd: ‘Ik verwacht dat ze tot de hoogste rechter zullen gaan’

  Aan de Wijhendaalseweg in Wijhe is een nieuwbouwhuis 30 centimeter te dicht op de erfgrens gebouwd. De gemeente Olst-Wijhe zit met deze situatie in haar maag. Moet ze handhaven of niet? Het laatste standpunt: nee, de gemeente gaat niet handhaven en wil de situatie legaliseren. Dat besluit wordt nu door de buren aangevochten bij de rechtbank. ,,Dit kan nog wel twee of drie jaar duren’’, zegt burgemeester Ton Strien. Hoe een nieuwbouwhuis een hoofdpijndossier werd.

Salland