foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © eigen foto

Waterschap hoopt dat Raalte voorbeeld neemt aan Deventer met klimaatproof maken van omgeving

Van de ton klimaatsubsidie die het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD) dit jaar heeft begroot, is nog zo’n 22.000 euro over. Het waterschap geeft dat geld onder meer aan groepen bewoners of clubs die regenwater niet het riool, maar de tuin in laten stromen. Dat gebeurt steeds vaker, vooral in gemeenten die daarvoor ook een subsidieregeling kennen.

 1. Zonder bezwaren kan de bouw van vernieuwd dorpshart Lierderholthuis in november beginnen
  PREMIUM

  Zonder bezwaren kan de bouw van vernieuwd dorpshart Lierderhol­thuis in november beginnen

  Begin november moet het moment zijn. Dan wil Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) de eerste steen van het nieuwe dorpscafé plaatsen. Na de verwoestende cafébrand in mei 2020 heeft de stichting samen met betrokkenen instanties en bewoners van het dorp hard gewerkt aan de wederopbouw van het dorpshart. ,,We hebben geen signalen dat mensen tegen de huidige plannen zijn’’, vertelt bestuurslid Walter Liebregts.
 2. Zeven bedrijven slepen gemeente Raalte en ProFit Gym voor de rechter om komst sportschool
  PREMIUM
  1

  Zeven bedrijven slepen gemeente Raalte en ProFit Gym voor de rechter om komst sport­school

  ProFit Gym en de gemeente Raalte zien het zitten, maar zeven bedrijven aan de Vrieswijk in Raalte-Noord stappen naar de rechter om de door hen gevreesde parkeerchaos te voorkomen. Naast dat de sportschool niet in de bestemming past, zijn de bedrijven bang voor een tekort aan parkeerplekken als de sportschool er eenmaal staat. Een rapport van onderzoeksbureau Goudappel Coffeng bevestigt hun angst.

Salland