Nieuwe invulling watertoren blijft steken op terughoudende investeerders. Eigenaren gooien het weer in de verkoop voor iedereen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe invulling watertoren blijft steken op terughoudende investeerders. Eigenaren gooien het weer in de verkoop voor iedereen. © Ronald Hissink

Watertoren Raalte nog niet gevuld: tekoopbord weer in de grond, maar recente plannen ‘in de startblokken’

De toekomst van de Watertoren in Raalte is nog ongewis. Vorig jaar lanceerde HoogWerk ambitieuze plannen om de toren om te toveren tot onder meer een werkervaringsplek voor jongeren. De financiering is echter nog niet rond, dus besloten de eigenaren van het gemeentelijk monument deze week de toren weer voor iedereen in de verkoop te zetten. ,,Als een investeerder zich meldt, kunnen we morgen tekenen’’, zegt onderneemster Geertje Kleine Schaars. 

 1. Komst sportschool in Raalte-Noord nog altijd ongewis na duizelende rechtszaak over parkeercijfers
  PREMIUM

  Komst sport­school in Raal­te-Noord nog altijd ongewis na duizelende rechtszaak over parkeercij­fers

  Zeven bedrijven op bedrijventerrein de Sallandse Poort in Raalte staan lijnrecht tegenover de gemeente over de komst van een sportschool. Volgens de bedrijven is er met de komst van een Profit Gym-filiaal straks haast geen parkeerplek meer beschikbaar. Het gemeentebestuur vindt dat er weinig aan de hand is. ,,Er is helemaal geen parkeerprobleem’’, zegt advocaat Susan Schaap.
 2. De mannenpil? Evelien (18) uit Lemelerveld deed onderzoek: ‘Onze generatie heeft er wél behoefte aan’
  PREMIUM
  Poll
  3

  De mannenpil? Evelien (18) uit Lemeler­veld deed onderzoek: ‘Onze generatie heeft er wél behoefte aan’

  Evelien Groote Stroek (18) uit Lemelerveld zit midden in haar eindexamens op het Carmel College in Raalte, maar houdt nu al haar eerste ‘publicatie’ in de hand. Afgelopen jaar deed ze via een talentenprogramma onderzoek aan de Universiteit Twente naar de mannelijke anticonceptiepil. ,,De mannenpil bestaat nog niet, want de farmacie denkt dat het niet verkoopt.”

Salland