Weet jij wat een ‘kniepköttel’ is? Of ‘pik an de lippe’? Test jouw kennis van het Sallands met deze quiz!

QuizMet het verschijnen van het boekje ‘Nijntje op de fietse in ‘t Sallands’ wordt de streektaal onder de aandacht van de allerjongsten gebracht.  Vanwege dialectmaand maart heeft de redactie van de Stentor een quiz gemaakt met 25 woorden in het Sallands. Weet jij wat ze betekenen?

De vragen worden voorgelezen door Gerard Oosterlaar. De in 1958 geboren Raaltenaar schreef ook de vertaling van Nijntje. 

Volledig scherm
Gerard Oosterlaar, bekend van cabaretgroep Höllenboer, geeft een masterclass dialect voor leerlingen van zijn oude school. © De Stentor Ronny te Wechel
  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland