Volledig scherm
Ron Vermaning en Anna Claudia Wellner bij de Weggeefkast in de hal van de PLUS in Olst. © Jan Bos

Weggeefkast in Olst is sympathiek én duurzaam

Voor jezelf overbodige spullen kun je naar de kringloopwinkel brengen. In Olst staat sinds dit weekend nu ook een weggeefkast. Een kast waar mensen bruikbare spullen kunnen achterlaten, die anderen dan weer mogen meenemen.

De weggeefkast staat in de PLUS supermarkt aan het Aletta Jacobsplein in Olst. Tineke Oostendorp-Kamphuis en Anna Claudia Wellner, ook actief voor in ‘Olst in Transitie’, kwamen met het idee. ,,Als je goede spullen doorgeeft aan anderen en je eigen huis verrijkt met dingen waar iemand anders op uitgekeken is, dan breng je duurzaamheid in de praktijk”, is het motto van de twee.

Enthousiast

Ron Vermaning van de PLUS was meteen enthousiast over het idee. ,,We hopen dat veel mensen van de kast gebruik gaan maken, dat ze daar brengen wat ze niet zelf willen houden en nemen wat ze nodig hebben. Want het is leuk om te geven én te ontvangen.”

Halsketting

De stellingkast is gedoneerd door Peter en Mariët Tiebot van de plaatselijke HUBO. Wat is er te vinden in de weggeefkast? ,,Van een mooi kopje, kannetje of halsketting tot een klein autootje, puzzel of voorleesboek. Het mag van alles zijn, als het maar heel is en schoon, en in de kast past.”

Salland