Volledig scherm
Wethouder Marcel Blind © Gemeente Olst-Wijhe

Wethouder Blind krijgt uitstel in zaak gifhuis Wijhe

Hoe beschadigd wethouder Marcel Blind uit de affaire rond het zogenoemde gifhuis in Wijhe komt, blijft nog onduidelijk. De averij die hij door blunders in deze zaak heeft opgelopen, is ook na het debat maandag in de raadsvergadering niet op te maken. Blind bedong uitstel om op de vele vragen te reageren, en kreeg dat van de gemeenteraad.

Diverse raadsfracties nemen het Blind bijvoorbeeld kwalijk dat hij niet eerder empathie heeft getoond naar het gezin Hofman. Door een fout van de aannemer stroomde via het rioolstelsel hardschuim vermengd met water de woning van de familie binnen. De kankerverwekkende stof formaldehyde kwam daarbij vrij, waardoor het huis onbewoonbaar werd. De familie ging wonen op een vakantiepark.

Blind beloofde de raadsfracties schriftelijk de antwoorden toe te sturen. In september volgt een openbaar raadsdebat over de kwestie.

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Salland