Volledig scherm
Wethouder Marcel Blind © Henri van der Beek

Wethouder Marcel Blind doorstaat kwestie rond gifhuis in Wijhe

updateMarcel Blind hoeft niet op te stappen als wethouder van de gemeente Olst-Wijhe naar aanleiding van de zogenoemde gifhuiskwestie. Excuses en beloften van beterschap waren voldoende om de gemeenteraad gerust te stellen.

De meest kritische partij, de PvdA, besloot geen motie van treurnis of van wantrouwen in te dienen, omdat woordvoerder René Leber inzag dat die door andere partijen niet gesteund zou worden.

Verzekeraar

De kwestie rond het gifhuis van de familie Hofman uit Wijhe is flink in de papieren gelopen. De nasleep kost de gemeente Olst-Wijhe naar schatting 120.000 euro. Blind verwacht dat de verzekeraar van de aannemer het volledige bedrag zal vergoeden.

De meest kritische partij, de PvdA, besloot geen motie van treurnis of van wantrouwen in te dienen. Woordvoerder René Leber zag in dat die door andere partijen niet gesteund zou worden. Zelf weigerde hij ronduit het vertrouwen in Blind uit te spreken. ,,Ik gun iedereen een nieuwe kans, maar vertrouwen geef je niet op voorhand'', sprak Leber. ,,Die moet je verdienen.''

Schoonste huis

De verontschuldigingen van Blind buitelden over elkaar heen, maar hij stelde ook dat hij geen moment heeft overwogen om op te stappen. Hij meldde dat hij enkele weken geleden een gesprek heeft gehad met de getroffen familie Hofman, die haar huis in De Jakke in Wijhe moest verlaten omdat er giftig schuim in de kruipruimte was ontstaan. Volgens hem is dat onderhoud constructief verlopen en wil de familie er graag een punt achter zetten. Temeer nu zij is teruggekeerd in wat burgemeester Strien 'het schoonste huis van Wijhe' heeft genoemd.

De nasleep van de kwestie kost de gemeente Olst-Wijhe tenminste 120.000 euro. Blind verwacht dat de verzekeraar van de aannemer het volledige bedrag zal vergoeden.

Volledig scherm
Wethouder Marcel Blind hoeft niet op te stappen. De meest kritische partij, de PvdA, besloot geen motie van treurnis of van wantrouwen tegen hem in te dienen. © Eigen Foto

Salland