Volledig scherm
De twee shetlandpony's zijn bij een boer ondergebracht. © Politie Raalte

Wie is er twee shetlandpony's kwijt?

De politie van Raalte is nog steeds op zoek naar de eigenaar van twee shetlandpony's, die gisteren ontsnapten en in Wesepe over straat liepen.

Een voorbijganger zag de twee dieren gistermorgen over de Woolsdijk in Wesepe lopen. De politie ving de pony's en zette ze zolang bij een boer in de schuur. Daar staan ze nu nog. 

Voor zover bekend wonen de pony's niet op de Woolsdijk. Een telefonische rondgang door de straat wijst uit dat niemand daar de pony's mist. Op één adres op de Woolsdijk zijn eigenaren van zulke pony's op vakantie, maar volgens de buurvrouw lopen de dieren daar nog steeds in de wei. ,,En ze worden ook goed verzorgd”, zegt de buurvrouw.

Op Facebook oppert lezer Melanie in de Wal dat de dieren wel eens uit een wei naast restaurant Nunu op de N348 tussen Deventer en Raalte, op ongeveer vijf kilometer van de Woolsdijk, zouden kunnen komen. De eigenaar zegt echter geen pony's te missen. 

Wie de dieren herkent kan de politie bellen, maar een bericht achterlaten op de Facebook-pagina van de politie Raalte mag volgens een politiewoordvoerder ook. 

  1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

    Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

    Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland